Interieuradvies voor elk budget

Ben je op zoek naar tips voor de inrichting van jouw huis? Natuurlijk kun je al heel veel zelf doen. Met behulp van Pinterest en talloze woon-websites kom je een heel eind. Maar wil je net iets meer of heb je simpelweg geen tijd om je eigen huis in te richten?

Wat je motief ook is, professioneel interieuradvies is nooit weggegooid geld. Je leeft immers een groot deel van je leven in je woning. De dagen dat je werkt of op vakantie bent is hooguit 1/3 van je tijd. De plaats waar je woont is voor heel veel redenen belangrijk. En die redenen liggen minder voor de hand dan je zou denken!

Aandacht besteden aan je interieur

Aandacht is liefde. Aandacht is energie. Het is een toevoegende energie. Geef je aandacht aan je omgeving, dan voedt het jou weer terug. Investeren in een interieur is daarom niet alleen investeren in spullen, maar ook in energie. Het gevolg van deze aandacht is dat je je meer thuis voelt. Dit komt niet alleen ten goede aan het oog, maar ook aan het hart!

Aandacht is liefde

Een goed verzorgd interieur heeft de volgende eigenschappen:

  • heeft heeft de juiste kleuren
  • is ‘eigen’, uniek, en straalt het karakter van de inwoner uit
  • is opgeruimd maar niet steriel
  • is schoon 
  • geeft een gevoel van thuiskomen
  • nodigt uit voor jezelf en voor gasten
  • heeft de juiste temperatuur
  • er mag geleefd worden (is niet breekbaar)

Ontwerpen is keuzes maken

Een interieur ontwerpen is maatwerk. Het is vaak de kunst van het weglaten wat een interieur uniek maakt. Het is makkelijk om zoveel mogelijk spullen in een bepaalde stijl toe te voegen. Maar precies de juiste spullen kiezen is wat een ontwerp en ontwerper uniek maakt. 

Een interieur moet groeien

Een interieur is een levend geheel. Bedenk maar eens hoe jouw omgeving organisch ontstaat. Tijdens een vakantie neem je iets mee van een Brocante markt. Op een verjaardag ontvang je een mooie vaas. Er breekt iets in huis waardoor iets gerepareerd moet worden. Kortom, een interieur verandert met de tijd. Het verandert met jou mee, met jouw gezin, jouw leven. Een interieur is nooit een statisch geheel, het is geen plaatje uit een brochure. Een interieur is een afspiegeling van hoe jij je in jouw leven voelt. 

interieur
Een interieur is een afspiegeling van jouw leven op dit moment

Geef een reactie